Hoog scoren in Google en Bing

Wil jij hoger scoren in zoekmachines Google of Bing met jouw website? Je steekt als online ondernemer uren werk in het creëren van content: webpagina’s, blogartikelen, product- of dienstpagina’s. Een hoop waardevolle informatie dus die je voor jouw doelgroep schrijft. Hoe zorg je er nu voor dat die content hoger gaat scoren in Google? Dat kan via SEO, ook wel Search Engine Optimization genoemd, en staat bij ons beter bekend als 'zoekmachine optimalisatie'. Een groot begrip in de marketingwereld, maar voor velen nog onbekend terrein. Hoe krijg je namelijk die gratis bezoekers via Google of Bing en waar te beginnen?

Alles start bij het schrijven van goeie teksten, SEO (Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie) en het maken van content in de vorm van afbeeldingen of video’s. Dit kan veel tijd in beslag nemen. Contentbeheer betekent immers : het ontwikkelen, delen en optimaliseren van kwalitatieve webcontent. Met content wordt bedoelt informatie die voor uw bezoeker als relevant wordt gezien. Goede en aantrekkelijke content zorgt er immers voor dat dit klanten naar uw site toe trekt en dat men over gaat tot het aanschaffen van producten of diensten. 

De 5 belangrijkste elementen om hoog te scoren binnen zoekmachines in 2023 zijn:

  1. Kwalitatieve content
  2. Backlinks
  3. De snelheid van jouw website
  4. Optimalisatie voor mobiele gebruikers
  5. Metatags

Allemaal veel te ingewikkeld? Geen nood, ideaWEB helpt je op weg met SEO, kwalitatieve content (her)schrijven en alle technische SEO aspecten van je website. Om via beelden uw organisatie, onderneming of handelszaak nog sterker te maken werken we nauw samen met Jacobs Art uit Gent (jacobsart.be).

Betaalbaar?

Je hebt al een basis webwinkel met standaard SEO voor amper 50 € per maand. Voor de verschillende standaardprijzen voor het realiseren van content (zowel tekst als beeld) kan je hier terecht. Of vraag een offerte op maat via ons contactformulier.