1 pagina website: eenvoudig en mobiel handig

Hoezeer we ook houden van grote websites vol visuals en tekst, er valt veel te zeggen voor de eenvoud van een websiteontwerp met één pagina : een website met één pagina is, zoals de naam al zegt, op zichzelf staand. Er zijn geen links naar extra interne pagina's en elk onderdeel is toegankelijk vanuit één ruimte. Dat wil niet zeggen dat een website van één pagina mensen in een hokje plaatst. Interacties, animaties, horizontaal scrollen, overgangen en andere aantrekkelijke visuals kunnen er samen voor zorgen dat de site veel groter aanvoelt dan één pagina. 

Voor welk soort inhoud is een website met één pagina geschikt?

Hoewel je een website met één pagina kunt gebruiken om bijna alles te communiceren, zijn er een paar algemene toepassingen die zich echt lenen voor dit formaat. Nu steeds meer merken kiezen voor een minimalistische benadering van hun berichtgeving, zien we een opvallende stijging in dit soort websites met één pagina:

  • Creatieve portfolio's
  • Websites van ontwerpstudio's
  • Landingspagina's
  • Evenement websites
  • Product pagina's
  • Startende (technologie)bedrijven

Dit zijn natuurlijk niet de enige voorbeelden van websites met één pagina, en er zijn nog andere manieren waarop particulieren en bedrijven ze gebruiken om mensen te bereiken en hun boodschap over te brengen.

Betaalbaar?

Je hebt al een 1 pagina website voor amper 10 € per maand. Voor de verschillende standaardprijzen kan je hier terecht. Alle websites zijn Google of Bing optimaliseerd (SEO) en geïntegreerd met diverse sociale mediakanalen. Je kan ook een offerte op maat vragen via ons contactformulier.